Maitsetaimed Siin on 7 toodet.

Kuvatud 1 - 7 kokku 7 tootest
  • Petersell on väga kasulik taim. Tee valmistamine: Klaasitäie tee valmistamiseks lisada kuumale keedetud veele 2 supilusikatäit teesegu, lasta hästi suletud anumas tõmmata kuni 45 minutit, kurnata. Tarvitada kolmandik klaasitäit enne sööki. Peterselli kasutamisel kokanduses on peaaegu piiramatult võimalusi. Säilitamine: Toatemperatuuril, pimedas ja...

    1,70 €
  • Üks legendaarsemaid ja suurepärasemaid maitsetaimi on salvei. Vanade roomlaste ütlus "Cur moniatur homo cui Salvia crescit in horto?" - "Miks peab inimene surema, kui ta aias kasvab salvei?" - kehtib ka meie päevil. Soodne: liig-higistamise korral juua salvei teed. Maitseaineks sobiv kanale rasvasele lihale jne, sobib ürdivõi valmistamiseks, juuste...

    1,70 €
  • (Melissa Officinalis) Mahedamaitseline taimetee. Soodne: võib lisada õhtusele uneteedele; külmetuse korral. Tee valmistamine: 1-2 sl peenestatud lehti klaasitäie keeva vee kohta. Lase tõmmata 7 kuni 10 minutit (vastavalt maitsele). Säilitamine: Toatemperatuuril, pimedas ja kuivas kohas.Netokogus: 10g

    1,70 €
  • (Monarda Didyma) Aedmonardat võib kasutada nii liha, kui ka kalatoitude maitsestamisel. Kurkide, kabatšokkide, tomatite, soolamisel ning marineerimisel. Värskeid lehti lisatakse salatitesse, köögiviljasuppidesse, okroškasse, vürtsi- likööridesse. Hellitavalt kutsutakse monardat "mesilase palsamiks". Soodne: hingamisteedele. Mõnusale monarda teele võib...

    2,20 €
  • Selleri kasutamisel kokanduses on peaaegu piiramatult võimalusi. Maitsesoolade valmistamine, liha-ja aedviljatoitude maitsestamiseks. Seller on olulisel kohal rahvameditsiinis. Tee valmistamine: Lehtedest valmistatakse teed (1 spl 1 klaasi kuuma vee kohta) ja juuakse rasvumise korral 3 klaasi päevas. Soodne: ainevahetusele. Suhkruhaigetel tuleb...

    1,70 €
  • (Origani Herba) Rahvameditsiinis on tarvitatud punet köha puhul, röga lahtistamiseks, astma puhul, sooletegevuse ergutamiseks, reuma ja eriti valuliste menstruatsioonide puhul. Harilikku punet tarvitatakse maitseainena, eriti vorstirohu asemel, sest annab vorstile meeldiva maitse. Pune õisi ja lehti lisatakse ka lihasuppidele maitseks. Valmistamine: 1...

    1,60 €
  • Tee valmistamine: Joogiks 1tl 200ml keeva vee kohta, lasta 5 kuni 15 minutit tõmmata, kurnata, juua soojalt. Raviteeks 1spl 200ml keeva vee kohta, lasta kuni 1 tund tõmmata, kurnata. Juua pool tassitäit 3 korda päevas enne sööki. Kasutamine: Liivatee  (Thymus vulgaris L.) kuulub paljude rinnaeliksiiride ja - teede koostisesse. Vananemisvastane! Raseduse...

    1,70 €
Kuvatud 1 - 7 kokku 7 tootest